Social media campagne:
Photography and images

Doel campagne:
Breder communiceren met de doelgroep en top-of-mind vergroten. Oftewel "je ziet en hoort ons overal" en "denk eerst aan ons voor een klus". 

Werkzaamheden Studio Immo: 

 • Conceptontwikkeling samen met Bas Westerbeek (P-I)
 • Opzetten kanalen en begeleiding voor content creatie
 • Intergratie sociale kanalen in website
 • Ontwikkelen en ontwerpen drukwerk 


De originele website van Photography and Images is opgezet als presentatie platform voor de diensten en faciliteiten van P-I. Met ruimte voor individuele presentatie van het werk van elke aangesloten fotograaf. Nieuwe projecten, diensten en ervaringen werden elke 1e van de maand extra onder de aandacht gebracht d.m.v. een nieuwsbrief. 

Het idee voor de sociale connectie is geboren om een aantal redenen:

 • De huidige opzet is niet optimaal om de dynamiek van het vak over te brengen
  Wat komt er bij een photoshoot allemaal bij kijken qua voorbereiding en afhandeling
   
 • Dialoog starten met de doelgroep
  Wat hebben jullie nu nodig of juist niet
   
 • Overbrengen van passie en veelzijdigheid
  Waarom is die ene fotograaf het beste voor die type klus. En wat maakt het anders dan de buurman met zijn spiegelreflex camera.

Social media kanalen
Omdat het creëren van content en onderhoud gebeurt naast de huidige werkzaamheden door de fotograven zelf is er gekozen voor 3 kanalen:

 1. Facebook
  Dit is het kanaal waar de meeste focus op ligt. Het maken van artikelen in combinatie met goede gallery's is een pre voor P-I.  En elke activiteit kan weer besproken en toegelicht worden. En vragen over keuzes, werkwijze en misschien kosten kunnen direct beantwoord worden.  
 2. Twitter
  Tijdens het werk is dit het kanaal waar fotograven hun volgers op de hoogte kunnen houden van: waar ze zijn, wat ze doen en dit eventueel toelichten met snapshots. En Twitter is ook mooi te integreren in Facebook waardoor volume gemakkelijker wordt.  
 3. Flickr
  De centrale plek waar alle fotografie geplaatst en gedeeld kan worden. Van het perfect eindresultaat tot snelle making-off kiekjes. 

De uitdaging
De focus ligt op het vrijblijvend aanbieden van informatie op diverse manieren en de doelgroep te overtuigen om P-I te volgen en het werk te delen in hun netwerk maar vrij te laten zijn in de keuze hoe zij dit willen doen.

Naast de functies die een facebook en twitter biedt om mensen uit te nodigen is er ook een print mailing ontwikkeld. Hiervoor hebben wij tot in detail het ontwerp van facebook overgenomen. En de specifieke grafische kenmerken aangepast zodat alle kaarten eenzelfde boodschap bevatten. Alle fotografen hebben een eigen kaart gekregen waarin hun specialisaties uitgelicht worden en zij zich persoonlijk voorstellen zoals ze dat ook zouden doen op facebook.

Tevens is er een actie kaart ontwikkeld met een trigger (beloning in dit geval) voor de mensen die P-I zouden gaan volgen.