Making off: Plexus logo

In nieuws en updates zullen wij ook eigen artikelen plaatsen waarin wij visueel de verschillende stappen van een ontwerp opdracht belichten. Vanaf de eerste briefing tot het online of gedrukte eindresultaat.

 

Fysiotherapiepraktijk
Plexus Uithoorn

Dit is een huisstijl opdracht die Micha van Veen mocht verzorgen toen wij eigenlijk net begonnen zijn met de onderneming. Natuurlijk had Micha al flink wat jaren ervaring bij andere reclamebureaus. Maar de eerste opdrachten als zelfstandige blijven toch wat meer hangen in het geheugen. En nog steeds is dit een opdracht geweest waar wij met trots op terugkijken.

Plexus was eerst een vestiging/onderdeel van SW Plexus, maar wilde een eigen identiteit bij de verhuizing naar het sport complex Plux. Hierin zitten verschillende jonge gezondheid gerelateerde organisaties onder een dak. Zoals een fitness centrum, beautysalon, reastaurant en een de sportfysiopraktijk Plexus.

Hieronder ziet u in stappen de weg die doorlopen is naar de definitieve huisstijl. Het oude logo en de eerste briefing waarin kernwoorden zijn opgesteld. Alle verschillende schetsen, uitwerkingen en geschrapte keuzes. En natuurlijk het eindresultaat.

 

Het oude logo, kernwoorden en kleurselectie

Inspiratie sfeerbeelden als basis voor het vignet

Anatomie en vorm schetsen voor het vignet

Uitwerkingen van de anatomie schetsen

Schetsen worden hier omgezet naar een voorstel schets

Van de drie voorstellen is deze vorm het geworden, en wordt nu uitgewerkt naar een definitief ontwerp.

Het definitieve logo in twee gebruiksvormen

De definitieve huisstijl van plexus


Studio Immo op Twitter